Банскалии подпомагат разложката болница

25/08/2023 12:44 1 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Община Банско отпусна от бюджета 7000 лева за МБАЛ-Разлог. Парите са нужни за закупуване на автоматично устройство за запис на образни изследвания в дигитален формат. Финансирането бе одолрено от съветниците в Банско.

По време на заседание в ОбС е промяна в Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи с репродуктивни проблеми от Община Банско. Съгласно решението, финансовото подпомагане с общински средства се увеличава от 2000 на до 5000 лева за едно кандидатствало семейство.

Наредбата за платено паркиране на МПС на територията на община Банско претърпя промяна, в резултат на която автомобилите и мотоциклетите с електрически двигатели и зелени регистрационни номера ще могат да паркират безплатно в зоните за почасово платено паркиране. С друго свое решение те ограничиха изграждането на фотоволтаични електроцентрали върху свободни терени в границите на жилищните квартали и курортни зони в населените места на община Банско. Това ще намери отражение в промяна на Наредбата за специфичните изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на общината.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Мердие -
    Тези на снимката всички са за затвора. Мафията си има глупаво и страхливо племе. Отворете си очите и ги изметете. Стига вече страх, те са история и минало. Якоруда ще има нов кмет- Мехмед Вакльов. Той ще дойде с нови млади и чисти лица. Повярвайте му и го подкрепете. Като ви управляваха Мохарем Осмен, Найла Връгова, Кафела и какво НИЩО, ПЪЛЕН ПРОВАЛ, ОКРАДОХА ВИ, ИЗГОНИХА ВИ, ЖИВЕЕХТЕ В СТРАХ И ПРЕСЛЕДВАНЕ И ОТМЪЩЕНИЕ. Якоруда е свободна !!! Това ще са първите честни и демократични избори за последните 30 г.в града. Народа вече е събуден от комата в която го държаха настоящите и починали управници.

Социално

новини благоевград facebook