Банскалийка отказа да затвори заведение

22/03/2021 14:50 0 Коментирай

Собственичка на заведение не се подчини на заповедта за затваряне, издадена от здравния министър.

Нейни колеги и клиенти са я уверили, че ще платят глобата. "Брик Кафе", управлявано от банскалийката Росица Коцева ще работи по време на локдауна. Освен в столицата Росица Коцева стопанисва и заведение в Банско. "Какво повече може да се случи, освен да ни вземат къщата, така или иначе от банката искат да я вземат, а правителството не им е наредило да отложат заема", заями банскалийката пред кmeta.bg. Тя коментира още, че до сега не са имали никакви проверки. Няма и да дойдат, смята Коцева. "Правителството ще ни игнорира както прави с бизнеса последните 12 месеца. Ще покажат пренебрежението си и нашата незначителност", заяви ресторантьорката.

"Какво като ме глобят? Дали НАП или банката ще ми вземе къщата – има ли значение? Да се наредят на опашката с всички такси, данъци и глоби. Човек умира само веднъж", негодува Росица. Тя уточни, че хората идват при нея, за да изкажат подкрепа, други плюят, трети смятат, че "трябва да умрем, защото сме паразитите на обществото. Всеки е със собственото си мнение. Очакваме един нормален ден", заключи управителят на Брик Кафе.

Коцева не членува в нито една асоциация, не получава никаква финансова подкрепа и не е плащала никакви заплати от близо 2 месеца. В момента хората, които работят в ресторанта се издържат от заемите й и работят на добра воля.

“Имахме 25 служители преди януари 2019 година. Трябваше да реша кой да бъде освободен, гледала съм кой има майка, кой има странични доходи, кой няма деца. Общо взето трябва да решаваме съдбите на хората, което те не са заслужили“, коментира Росица Коцева. По време на локдаун, ако един обект работи, служителите му подлежат на наказателна отговорност.

“И какво ще вземат на служителите? Те всичко са изгубили, абсолютно на нито един служител не му е по-зле, отколкото в момента. Какво ще изгубят? Заплатата, която не са получавали и вече се бави един месец. Те работят три пъти повече за една трета от заплащането. В затвора поне няма да плащам ток“, каза Коцева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook