Баща на благоевградски съветник предаден на прокурор

28/04/2022 15:20 3 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Баща на общински съветник в Благоевград опитва да присвои общински имот. Стоян Станчев е предаден на прокурор.

Той и синът му Иван Станчев от БСП претендират, че са стопани на терен в началото на квартал "Еленово".

"Чрез манипулации се опитват да присвоят общински имот, за да спра този процес внесох предложение до ОбС за промяна на предназначението на терена. Някой умишлено подвежда хората в Благоевград и нагнетява напрежение", обяви на пресконференция днес кметът на Благоевград Илко Стоянов по повод депозираната подписка от живеещи в района на ЗМК и военните блокове, за което подробно информирахме по-рано днес.

Хората са срещу предложение, внесено до ОбС, за промяна на предназначението на общински терен, който да получи статут за озеленяване.

"Към момента мястото е с режим за обществено ползване, това автоматично означава, че строителството там е разрешено. Целта ми е с промяната да елиминираме тази опасност и тези 800 кв. м. да останат зелена зона“, обясни кметът Стоянов. Той подчерта, че още в началото на мандата му, живеещи в квартала са поискали с подписка, статутът на земята да премине от такъв за обществено ползване в зона за озеленяване.

„Реално двете подписки си противоречат. Ако жителите искат мястото да бъде застроено, аз ще оттегля предложението си от ОбС, което е в резултат на първоначално изразената от тях воля. Истината е, че като кмет, аз се боря за повече зелени площи, старая се да отстоявам интересите на хората и Общината“, коментира кметът Стоянов.

Той цитира и част от искова молба до районен съд - Благоевград от Стоян Иванов Станчев, който претендира, че имотът е негов, защото го е ползвал дълго време.

„Описаният имот, с площ от 769 квадратни метра владея непрекъснато почти 38 години. В годините назад съм ограждал същия, върху него имам посадени овощни дървета и орехи. Първоначално използвах този имот и като зеленчукова градина, в по-голямата му част, а в последните години под дърветата има засадена трева и го ползвам като ливада, независим , че е част от урбанизираната територия на Благоевград. За описания имот от това време, включително до момента, владението ми винаги е било явно, спокойно и с намерение за своене, като никой не се е противопоставял на същото, нито пък затова е имало спорове с когото и да било“, пише в част от исковата молба от Стоян Станчев.

Илко Стоянов поясни, че в непосредствена близост до конкретния терен, има такъв с площ от 400 квадрата, който е частна собственост и не е в прерогативите на кмета. По повод възникналите брожения сред жителите на село „Еленово“, предстои да бъде проведена среща между тях и кметът Стоянов.
„Целта ми е да обясня много ясно, че с предложението до ОбС защитавам интереса на гражданите и моето намерение е да попреча на това един общински имот да бъде превзет от частно лице“, коментира той.

Напиши коментар

Коментари

  1. Гъри -
    И Тасков доста е покраднувал защо не го дадеш и него прокурор
  2. Еленово -
    И двамата с Грозния за гнусни лекета
  3. Колега -
    Станчев трябва и за други незаконно придобити имоти да отговаря заедно с Бисер Грозния.Прокуратурата де не бездейства а да ги подхване

Социално

новини благоевград facebook