Белезници за рецидивист в Петрич

28/09/2023 12:36 0 Коментирай

Под ръководството на Районна прокуратура – Петрич, се води разследване за извършено престъпление по член 152 от Наказателния кодекс.

Установено е, че Митко Соколов е извършил престъпление срещу половата неприкосновеност по отношение на момиче, навършило 14-годишна възраст, съобщиха за Еновина. С постановление на прокурор извършителят на деянието е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

Митко Соколов е многократно осъждан, като последното му наложено ефективно наказание лишаване от свобода той е изтърпял няколко седмици по-рано. Предстои да бъде внесено в съда искане за марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Действията по разследването продължават.

Припомняме, че преди повече от седем години Митко Соколов изнасили 20-годишна жена в петричкото село Митино. Заради бруталното престъпление имаше протести пред сградата на съда в южния град. След съдебното решение микробусът на съдебна охрана паркира плътно до сградата, за да качат изнасилвача в буса и да няма ескалация на напрежението сред протестиращите. В мирния протест през 2016 година се включиха футболни фенове, рокери, представители на сдружения, граждани.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook