Белезници за строежи в парк готви РЗС

26/02/2020 08:49 0 Коментирай

Ръцете, които посягат към парка на Сандански ще са с белезници, предупредиха от групата на РЗС в санданския парламент.

Хората на Яне Янев остро възразяват срещу всякакви опити да се преотреждат терени с цел застрояване на парк "Свети Врач".

"Настояваме категорично предложение за отдаване на терен, включено за гласуване на сесия на т.2 от дневния ред на заседанието на Общински съвет – Сандански насрочено за 27 февруари, да отпадне", заявиха от РЗС.

Апелираме за формиране на комисия в Общинския съвет – Сандански, която да установи нарушаван ли е мораториума наложен със заповед №УТИ-121 от 22.12.2016г. и да изработи пътна карта с конкретните стъпки водеща до обявяването на парк „Свети Врач“ за паметник на градинарското и парково изкуство по закона за културното наследство.

"Винаги сме отстоявали тезата, че парк „Свети Врач“ е белия дроб и най-красивата част от лицето на Сандански и всеки, който посяга комерсиално към парка трябва да бъде спрян. Призоваваме гражданите на Сандански за активност, информираност и при необходимост за действия в защита на парк „Свети Врач“ – Сандански", заявиха съветниците от РЗС.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook