Без барове и дискотеки в Благоевград и региона

25/10/2020 13:02 0 Коментирай

Областният управител Бисер Михайлов затвори нощните заведения в Благоевград. Заповедта на губернатора е в сила до 7 ноември. Решението е взето на заседание на Областния кризисен щаб. Барове и дискотеки се затварят днес, обяви Михайлов.

Карантината е 14 дни. Важи за всички общински градове и населени места в Пиринско.

В Кризисния щаб е постъпило предложение за по-активно включване на личните лекари в борбата с коронавируса. „Предстои да установим с Инспекцията по труда чисто административно как може да се случи това и, разбира се, при желание от страна на съответните лекари да се включат“, каза Бисер Михайлов.

На заседанието са обсъдени и действията, които ще бъдат предприети във връзка със заповедта на здравния министър за спиране на плановите операции в болниците в областите със заболеваемост от 60 до 119 души на 100 хиляди население.

Михайлов обяви още, че се директорите на болниците в Пиринско трябва да прекратят плановите операции на територията на областта и осигуряваме 10% от общия брой легла в лечебните заведения.

Губернаторът се призова жителите на Благоевград да бъдат отговорни към себе си, към своите близки, приятели и колеги с цел да се намали разпространението на вируса.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook