Безплатни прегледи за гръбначни изкривявания и плоскостъпие

25/09/2024 08:43 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Общинари демонстрираха здравната си политика и организираха безплатни профилактични прегледи за гръбначни изкривявания и плоскостъпие сред децата.  Инициативата е насочена към ученици от III до VII клас в Банско и населените места в общината.

Целта е да се осигури ранна диагностика и предотвратяване на тези състояния. Прегледите ще се извършват от екип от специалисти – лекари ортопеди от Университетската болница по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“ - София, и кинезитерапевти от Национална спортна академия „Васил Левски“.

Прегледите ще се проведат на 3 октомври във всички училища в общината, които имат деца в тази възрастова група. Всяко училище ще разполага с медицински екипи, които ще извършват прегледите.

Родителите, които желаят децата им да бъдат прегледани, трябва да подадат формуляр за информирано съгласие до 25 септември в съответното учебно заведение. Тези инициативи на Община Банско са част от дългосрочната визия на общината за подобряване на достъпа до здравни услуги и превенция на заболяванията сред населението.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook