Безсрочни стачки на пътищарите

25/07/2022 15:32 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Браншовата камара "Пътища" организира безрочни протести в цялата страна. Гражданското неподчинение е на строителните пътни фирми, подкрепено е от Камарата на строителите и синдикалните организации в строителството.

Стачките са от 27 юли. БК "пътища" ще обяви как ще се провеждат на пресконхза подкрепа за протестите.

"Промяната" остави България без пътища, се казва в декларация на Браншоваференция утре. Според камарата чашата е преляла след отмяна на заседанието на комисията по регионална политика от 21 юли, когато е трябвало да се вземе решение как ще бъдат извършени окончателните плащания за извършени дейности на пътните фирми и да се променят текстове в Закона за обществените поръчки, свързани с индексацията в строителството заради повишените цени.

Целта на протестите е да бъде защитен труда на работещите в сектора и да се осигури безопасното движение по пътищата на страната, се казва в декларацията.

Пътищарите са възмутени от пълната липса на реални действия и тотална неспособност за държавническо поведение, прехвърляне на отговорността от Министерския съвет към Народното събрание, с цел бягство от конституционно вменени задължения и размиване на отговорността за състоянието на строителния бранш.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook