Безводие изкара хората на площада

24/06/2023 15:02 0 Коментирай
Снимка бтв Снимка: бтв

Изнервени от порементно спиране на водата, която е и със симнителни качества, излязоха на протест. Въпреки заканите в социалната мрежа отпорът да е мощен, на площада пред Общината се събраха малка част от жителите в Радомир.

Заявиха, че когато имат вода, пък налягането е слабо. Потърпевшите от безводието радомирци заплашиха, че ако не бъдат чути, ще блокират пътища. Искат оставката на кмета Пламен Алексиев. Той не пожела да се срещне с избирателите си.

Валентина Божкова, организатор на протеста днес, коментира, че кварталите във високата част на града буквално бедстват. Имат вода веднъж или два пъти седмично. "Ние сме с малки деца. С бидони, с туби носим. Не можем да се изкъпем. Никой не поема отговорност. Тук се прехвърлят някакви отговорности между кметове, председатели на общински съвети, шефа на ВиК- Радомир, шефа на ВиК- Перник", недоволстваха жителите, дошли с с децата си.

Управителят на ВиК Перник Борислав Иванов отново обясни, че причината е в частите аварии заради стария водопровод. „Община Радомир направи проект, за да може да бъде подменен той. За съжаление не успяха да намерят финансиране за две години, затова подариха проекта на ВиК- Перник с идеята ние да търсим финансиране. Такова финансиране е подсигурено през Българския ВиК холдинг. Всичко е готово. Единствено се очаква да бъдат отпуснати парите, което да стане скоро”, подчерта Борислав Иванов пред медиите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook