Богдан Боцев: Първи сме по ръст на индустриалното производство

13/09/2022 09:44 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Откриха предизборната кампания в Гоце Делчев. 

Кметът на града Владимир Москов, заместникът му и лидер на БСП в Пиринско-Валери Сарандев, бяха сред съпартийците си в региона. Пред тях с увереност застанаха вторият в листата на партията професор Георги Михайлов и петият сед кандидат-депутатите Богдан Боцев, който е зам.-кмет на Гоце Делчев и бивш народен представител.

"За мен е голяма чест и отговорност, че за четвърти пореден път съм номинацията на БСП в Гоце Делчев за народен представител. Ще дам всичко от себе си, за да оправдая това доверие, както съм го правил и досега. Моето лично мнение е, че България нямаше нужда от тези предсрочни парламентарни избори, защото всички виждаме в каква трудна обстановка живеем – и в икономически план и геополитически. Въпреки това, сме изправени пред нов, пореден избор и аз бих искал да заявя категорично, че БСП може да излезе пред своите избиратели с открито лице и изпълнена програма в голямата си част", коментира Богдан Боцев.

"Тъй като БСП е социална партия, нашата програма бе насочена основно към най-уязвимите групи на населението – младите семейства, децата, възрастните хора и тези в неравностойно положение. Успяхме да увеличим майчинството и то вече е равно на минималната работна заплата.
За всяко едно дете в българско семейство в края на годината се приспадат по 450 лева от данъка, който са внесли родителите. Повишиха се детските надбавки", припомни Боцев.

"От 1 април се направи и преизчисляването на пенсиите за което се борим дълги години. Изпълнихме и още едно предизборно обещание дадено от БСП - безплатните детски ясли и градини са факт. По отношение на икономиката, постигнатото също е много. Данните от Евростат показват, че за първото шестмесечие на годината, България е на първо място по ръст на индустриалното производство спрямо същия период от миналата година, и на четвърто място по ръст на брутния вътрешен продукт. Направеното е много, но и още много ни предстои да свършим заедно – за една социална и сигурна държава, каза кандидат-депутатът от Гоце Делчев.

„Ние влизаме в тези избори за първи път в последните години в една съвършено различна ситуация за БСП. Идваме на изборите като управляващи, само до преди месец. Идваме в момент на кризи, които България не е преживявала в последните 40 години“, това каза в своето обръщение към присъстващите в залата, проф. Георги Михайлов, втори в листата на социалистите в област Благоевград.

"Въпреки неприятния факт, че политиците застават за четвърти пореден път в рамките на година пред хората и искат доверието им, БСП излиза на тези избори със самочувствие. Ние сме със самочувствието на партия, която свърши своята работа за това кратко управление. 8 месеца са нищо в националната история на която и да е държава, но въпреки това БСП изпълни по-голямата част от своите предизборни обещания“, категоричен бе проф. Георги Михайлов.

 

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook