Билети по 12 и 50 лева за затворения от десетилетие плаж в Благоевград

10/03/2024 14:58 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

След значките и мартениците с демонтирани от благоевградския аквапарк плочки, вече продават и билети. Благоевградчани дават по 12 лева за еднодневен престой в затворения от десетилетие плаж. 50 лева струва седмичен билет.

Акцията на доброволци, които се ръководят от американеца Джими Хорн, съпругата му Евдокия и няколко италианци, преминаха към директно събиране на пари. Казват, че постъпленията са по сметка на Общината. Случайно или не, са избрали парите от благоевградските дарители да са в Общинска банка. Не крият, че им съдейства лично кметът Методи Байкушев. От своя страна пък от кметския екип не обелват и дума за акцията. Банкова сметка наистина има и инициаторите я пуликуваха във фейсбук.

Всичко се организира в социалните мрежи. Има страния и група, озаглавена "Да съживим Аквапарк Благоевград". Днес пред збайсейна в квартал "Еленово" има масичка за продажба на билетите. Никой обаче не получава касов бон за търговдската сделка, а обещание от организаторите, че парите им ще се върнат, ако това лято плажът не отвори за посетители. 

На така наречения билет има имейл адрес за връзка с продавачите. "Едно е ясно - има една група от хора, които сме приели почистването за наша мисия и усещането да виждаме тази до скоро черна дупка там, че вече свети, ни носи щастие и вяра, че не след дълго може и да имаме работещ Аквапарк. Това нямаше да бъде възможно, ако не бяха Джими и Евдокия, които вложиха лични финансови средства и много труд, всички доброволци, които участват и разбира се пълната подкрепата и помощ от кмета Методи Байкушев и Община Благоевград", пишав в групата "Да съживим Аквапарк Благоевград".

Неофициално в Благоевград се коментира, че предприемач и специалист по хидравлични системи, на име Станислав, се готви да стопанисва плажа. До момента от екпина на Байкушев не дават никаква информация. Няма и решение на местните съветници. Местни жители коментират, че е време прокуратурата също да се поразрови в риуните на погубения аквапарк и да изиска отговорност от управлялите през последните години.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook