"Биострой"- Благоевград отдава активите си на 3 нови общински дружества

25/02/2022 15:11 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Общинските съветници в Благоевград дадоха право на управителя на "Биострой" да сключи договори за наем с новосъздадените дружества "Чистота", "Озеленяване" и "Общински приют за безстопанствени животни.

Съветникът Иван Ризов докладва че Комисията по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране, в която е заместник-председател, одобрява предложението на кметския екип за наем на дълготрайни активи. Предложението на кмета Илко Стоянов е за срок от 5 години „Биострой“ да отдаде под наем на приюта административната сграда на предприятието, което извършва дейностите по залавяне и обгрижване на бездомните кучета. На предприятието "Чистота" се отдават канцеларии, складове, авторемонтни работилници, кантара, 6 вили, 3 бунгала и бензиностанция, а „Озеленяване” ще ползва под наем помпените станции и три сгради за нуждите им.

Благоевградските съветници дадоха и единодушно съгласие, относно предложението за удостояване на Даниела Симидчиева за Почетен гражданин.

Симидчиева е родена в Багоевград през 1960 година. Средното си образование е завършила в НХГ, преди това ПГ "Кирил и Методий". Има три висши образования – по икономика в Университет за национално и световно стопанство, по социология и инженерство в Югозападен университет „Неофит Рилски” и Европейски социологически магистърски курс в Лунд, Швеция.

През 2005 година е призната за жената с най-висок IQ в света – 192. Коефициентът на интелигентност на Даниела Симидчиева е по-висок от този на Айнщайн или Бил Гейтс. Тя има 192 от 200 възможни точки от теста на МЕНСА.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook