Бивш депутат от Благоевград съучреди партия

21/11/2022 10:48 0 Коментирай

Учредиха поредна политическа партия, която ще се бори активно за местната власт.

Съосновател на "Български глас" е бившият депутат от ИТН в Благоевград Георги Попов. Той напусна партията а Слави Трифонов, тъй като не е изпълнила нито едно от желанията на хората. Попов е юрист от симитлийското село Полето и бе абсолютно непознат за избирателите по време на два парламентарни вота. Лидер на формацията е Тихомир Василев. В ръководството е благоевградският охранителен бос Красимир Алексиев. Двамата с Попов са сред приближените на кмета Илко Стоянов. Към момента няма данни Стоянов да е напуснал ИТН.

"Събрахме се, за да направим партия, защото по друг начин не можем да влезем в политиката. Партия, която да е свободна от рамки и от догми, да е децентрализирана, даваме пълна самостоятелност на областните ни координатори", обясни Попов, цитиран от БТА. Той добави, че повече от 60 процента от структурите на бъдещата партията по места вече са изградени. Във формацията влизат експерти от неправителствения сектор, от най-различни граждански организации. Те вече са изработили няколко проекта на закони, които да внесат в бъдещ парламент, ако намерят място в него.

"Направили сме 16 секторни групи по секторни политики, по които работим усилено с граждански активни хора и неправителствени организации", каза Георги Попов. Една от идеите на бъдещата партия е администрациите на част от министерствата да се изнесат извън София. А целта е - да бъдат по-близо до хората. Подготвят и Закон за държавния служител, както и Закон за "мълчаливо съгласие на държавата". Сред амбициите им е и ефективно разработване на електронното управление.

Ние сме за силна национална държава в рамките на Европейския съюз, заяви Попов. Той уточни, че партията обединява разочарованите от политическите формации на "промяната". Членовете на новата формация ще работят за преодоляване на политическата криза и реално участие на гражданите в политическите процеси.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook