Бивш депутат прекосява с лодка Северния ледовит океан

23/06/2024 17:16 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Бивш депутат от Промяната се впусна в океанско приключение. Участва в първото пълно прекосяване на Северния ледовит океан с лодка.

Благоевградчанинът Владимир Табутов и опитният Стефан Иванов ще напряват постижението с лодката "Неверест". Двамата отплават от Хаугесунд, Норвегия към остров Свалбард, Норвегия. Целта им е да стартират южно от 60° северна ширина, достигайки вечния лед с гребната лодка до най-северна точка.

Табутов и Иванов ще направят най-дългия преход в Северния ледовит океан. Двамата се впускат в това предизвикателство с мисия, за по чиста природа и опазване на околната среда.

Стефан Иванов е финансист, прекосил е Атлантическия и Южния ледовит океан с гребни лодки. През 2020 година, заедно с тогава 16-годишния си син Максим, потеглиха на първата експедиция със сглобената в гаража си лодка “Неверест". Прекосиха със собствени сили Атлантическия океан за 115 дни, при това в сезона на ураганите. В началото на миналата година Стефан участва в престижната международна експедиция “Мисията на Шакълтън” в Южния ледовит океан и постави със съотборниците си 6 световни рекорда.

Сега негов партньор е бившият народен избраник Владимир Табутов. Представя се като предприемач, любител на природата и триатлона. Табутов беше обявен преди години за най-богатия сред депутатите. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook