Бивш полицейски директор построи спортен комплекс

22/12/2023 16:16 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

С водосвет откриха новоизграден физкултурен салон в благоевградска гимназия. Спорното съоръжение в НХГ "Св. Св. Кирил и Методий" бе построено в срок от фирмата на бившия полицейски директор в Пиринско Богомил Янев. Парите бяха отпуснати по проект от ОП "Региони в растеж". Няколсто строителни дружества от Благоевград не пожелаха офертата, тъй като средствата им се сториха малко. Изненадващо в ролята на изпълнител влезе Богомил Янев.

 

Новият физкултурен салон се състои от спортна зала, предвидена за практикуване на различни видове спорт. Има и помощна сграда с две съблекални, кабинет за преподаватели, склад и санитарни помещения, включително за хора в неравностойно положение. Достъпът до салона се осъществява по два начина – чрез вход от двора и топла връзка с училището. Изградена е и подпорна стена.

Салонът е оборудван с всички необходими уреди и съоръжения. Съблекалните и кабинетът също са обзаведени. В двора на гимназията върху ударопоглъщаща настилка са монтирани спортни уреди с цел насърчаване практикуването на спортни занимания на открито.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook