Бивши и настоящи съветници възмутени от заигравките с "Пирин"

30/03/2023 09:49 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградски общински съветници подозират поредна нечиста сделка с ФК "Пирин". Не вярват, че обещаващият да е благодетел на "орлетата" - Ернан Бенато, ще помогне за просперитетата им.

Част от благоевградския парламент, който трябва да дебатира предложението на американската мениджърска агенция CRD Sport да заеме мястото на абдикиралия Пол Белогур, вещаят поредно закулисие. От ОбС-Благоевград коментират неофициално, че Бенато желае да даде малко над 900 000 лева, но пък има претенции да участва в управлението футболното дружество. С тези средства ще се покрият задълженията към данъчните и други институции, както и към футболистите, които не са получавали заплати. Има намерение да ги задържи за следващите 11 мача. От първоначалните намерения на Бенато, който е известен с трансферите на футболисти в световен мащаб, съветниците стигат до заключението, че основният спорсор на отбора ще продължи да е Общината, която завишава периодично сумите за издръжка.

Бившият съветник и лидер на ГС "Екип" Владимир Елезов коментира гневно в социалната мрежа за източването на футболните ни таланти. "Защо никой в София няма интерес да има елитен Пирин - елитен значи топ 6 в А група", пита Владимир Елезов, чийто брат Велислав бе свален преди дни от директорския пост в клуба, а на негово място назначиха Кирил Стойков-Зози. Публикуваме позицията му без редакторска намеса:

"И какво  и какво наистина се случва:

1. Безспорно, в югозападна България се раждат деца с футболен талант.

2. Същите деца не трябва да имат переспектива за развитие в родното си място.

3. Пирин требва да е маргинално отборче с минимално, по възможност криминално финансиране, за да може всяко дете, което ходи правилно да бъде оценяно и евентуално откраднато.

4. Във връзка с горното, много по-лесно се крадат деца от маргинален отбор без бъдеще, отколкото от подреден клуб.

5. Децата на Пирин трябва да бъдат Крадени от най-малка възраст, за да бъдат използвани и изхвърлени.

6. Децата на Пирин, които са откраднати и използвани, в 90% от случаите се връщат непоправимо повредени, но са си изпълнили ролята, за която са откраднати.

7. Чуждопоклоничеството и комплексарщината са водещи в нашего спортнога града и всичко горе се приема като напълно нормално, тази селяндурщина трябва да бъде изкоренена Веднага!

8. Пирин трябва да е зависим от т.нар скаути (лешояди гнусни), които трябва да си “берат” деца от гротескни турнири като купа софия и подобни.

9. Селяндурщината и хората-лилипути отново са на път да е... майката на любимия ни отбор, или ще се спасяваме поединично, или ще дадем некъв последен отпор.

10. Благоевград не е симитли и никога нема да бъде, колкото и да им се иска на приматите.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook