Бизнесмените Пикняк и Иакоачи с фирми в сградата на Община - Благоевград

21/06/2022 15:37 4 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Странни фирми са регистрирани на адреса на Общината в Благоевград - площад "Георги Измирлиев" 1.

Оказва се, че никой не познава бизнесмените Наджип Пикняк и Омеро Иакоачи, които са в регистъра от 2016-2016 година.

Дружеството на Пикняк - "СЦ БАТИ"  е с капитал 10 лева. Води се подокументи, че развива инвестиционно финансиране в други търговски дружества, последничество, комисионни, сделки с недвижими имоти, строителство, покупка на стоки или други вещи с цел препродажба в първоначален, преработен или обработен вид в страната и в чужбина, а също продажба на стоки от собствено производство, рекламни, информационни, програмни и импресарски услуги,  ресторантьорство и хотелиерство.

Юристите в Общината чуват за първи път името на фирмата и на управителя Пикняк.

Втората странна фирма е на търговеца Омеро Иакоачи - "Сервиз Енд Трейд Компани ОИ.АР". Омеро е едноличен собственик на капитала от 5000 лева. Занимава се с рент-а-кар в страната и чужбина, всякакъв вид услуги извършвани с МПС, внос, износ и търговия на и с леки и тежкотоварни МПС, транспортна и спедиторска дейност в страната и чужбина, в това число обслужване на автобусни и маршрутни линии, посредничество и агентство на местни и чуждестранни физически и юридически лица, консултантски услуги, финансови консултации, посредничество и представителство на местни и чуждестранни физически и юридически лица.

И за двете дружества няма нито ред в интернет, освен регистрацията им. Активни са, но къде и как не е известно. Еновина отправи питане към представители на няколко кметски екипа в Благоевград, но те останаха изненадани. Общински съветници предлагат управата на града да вземе отношение по случая и да изясни защо в сградата на Общината фигурират фантомни фирми.

На адреса на Общината заедно с двете дружества са общинските "Благоевград Проект 2021", "Благоевград Инвест 2016", "АРТ СТЕЙДЖ ЕНД ФЕСТ ЕООД. Остава следа, че неотдавна друго общинско дружество - "Благоевград Фест", е заличено.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Лазар -
    Това си е чиста работа на Галевите. Те имаха строителство в града.
  2. Той -
    Това като гледам годините е по времето на Камбата питайте него
  3. Холмс -
    Това да не са подставени лица на крадливия Радо
  4. Хаха -
    Лелеее що става у тоя град бе направо си е еб..о ма..та

Социално

новини благоевград facebook