Благоевград и Кюстендил пред Ковид криза

06/03/2021 11:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Над 1700 са карантинираните в областите Благоевград и Кюстендил. Повечето от тях са учители, ученици и непедагогически персонал, отчитат здравните власти.

В Кюстендил 96 процента от установените с положителни проби са носители на британския щам на вируса. Въпреки строгите мерки за носене на маски на открито, заразата не стихва. Като излекувани от РЗИ-Кюстендил посочват 5176 души. На домашно лечение са 650 души, а поставените под карантина – 682 души в региона. 

Заради усложнената епидемиологична обстановка, членовете на Кризисния щаб са взели решение учениците от училището в село Раждавица да премина към онлайн обучение от 8 март до 21 март. 

Общо 4268 души са ваксинирани срещу коронавирус в Кюстендил и останалите населени места. С втора доза са 617 души е поставена и втора доза ваксина.

Закъсва ваксинационните процеси, както в Кюстендил, така и в Благоевград, сочатт данните на РЗИ в двете области. В Кюстендил са ваксинирани 480 души, коита са членове на РИК и СИК. Около 150 от останалите не не са получили ваксини. В Благоевград са имунизирани едва 11 процента от ангажираните с провеждане на изборите на 4 април.

Запълнени са болниците в Сандански, Гоце Делчев и Разлог. Общо 260 са пациентите в лечебни заведения в Пиринско, уточниха от РЗИ-Благоевград. Под карантина са над 1000 души.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook