Благоевград на протест заради затворен мост

09/05/2022 15:10 0 Коментирай

Организират протест заради затворения през декември миналата година пропаднал мост на "Покровнишко шосе" в Благоевград. Жителите на 6 села край града и собственици на фирми в промишлената зона се готвят да блокират АМ "Струма" в района на кръговото кръстовище при Зелен дол.

Настояват за спешно отваряне на съоръжението. Гражданското неподчинение е на 13 май от 18.30 часа, информираха организаторите в социалната мрежа.

Недоволните благоевградчани мотивират действията си с това, че повече от повече от половин година отговорните институции проявяват абсолютно безхаберие, незаинтересованост и липса на всякакво уважение към жителите на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица, които сега обикалят и за да стигнат до града и обратно, пътят им се увеличава с минимум 16-20 километра. Напрежението расте всеки ден заради липсата на информация и противоречивите слухове, свързани с ремонта му.

Припомняме, част от основите на моста са подкопани от придошлата на 12 декември река Струма. Веднага трафикът бе пренасочен през "Зелендолско шосе". Слухове, че ремонът на важната пътна връзка може да се отложи до 2025 година заради липса на пари, провокираха недоволството на засегнатите. Затвореното движение рефлектира върху бизнеса на около 30 фирми и предприятия с бази в зоната на Покровнишко шосе и рязко са намалели приходите им, сигнализираха собственици, които стартираха подписка до МРРБ.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook