Благоевградчани атакуват пред ВАС увеличените данъци и такси

14/02/2024 15:10 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградчаните Надежда Войнова, Людмила Манова, Първолета Евтимова и Емил Радев атакуват пред върховните магистрати увеличението на данък сгради и таксата за смет.

Административен съд – Благоевград отказа да разгледа жалбата им на първа инстанция. В решението се сочи, че тя е недопустима и прекрати делото. Сега е на ход ВАС и след произнасяне там, предстои отново да бъде образувано производство по отношение на направените промени в Наредбата за местните данъци и такси, приета от ОбС - Благоевград, след предложение на кмета Методи Байкушев.

Припомнямеу че жалбоподателите настояха пред АС решението на местния парламент като нищожно, незаконосъобразно, немотивирано и необосновано. Според тях не е спазен срокът за обществено обсъждане, а също, че е нарушено правото на участие на заинтересованите страни в производството по издаване на акта. през декември миналата година. Таската за смет от януари тази година бе повишена от 2,1 на 2,5 промила. Данък сгради пък се увеличи от от 1,9 на 2,5 промила върху данъчната оценка.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook