Благоевградчани дадоха на съд високите данъци и таксата за смет

19/01/2024 16:50 0 Коментирай

В Административен съд - Благоевград е образувано дело срещу решението на кметския екип и ОбС за драстично завишаване на налозите от 1 януари.

Заведеното дело №45/2024 година по жалба на Емил Радев, Людмила Манова, Надежда Войнова-Басмаджиева и Първолета Евтимова. Те оспорват гласуваното решение на местния парламент, внесено от кмета Методи Байкушев. Според жалбоподателите, оспореното решение е нищожно, незаконосъобразно, немотивирано и необосновано. В жалбата се навеждат доводи, че не е спазен срокът за обществена консултация на проекта на наредбата, нарушено е правото на участие на заинтересованите страни в производството по издаване на акта.

Със същите доводи Решението на Общински съвет – Благоевград, с което е определена такса за битови отпадъци за предприятия и граждани в размер на 2,5 промила, е оспорено пред Административен съд – Благоевград и с жалба от Антония Димитрова. С жалбата е оспорено и Решение №33 от заседанието на Общински съвет на 29.12.023г. за изменение Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Благоевград. Образувано е адм.дело №75/2024 година.

Пред Административен съд – Благоевград е оспорено и Решение №36 от заседанието на Общински съвет на 29.12.2023г., с което са определени минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници и броят на таксиметровите автомобили, които да работят на територията на община Благоевград. Адм.дело №49/2024г. е образувано по жалба на Спас Калаузки, управител на „Мега шанс - М“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook