Благоевградчани кандидатстват за домашни фотоволтаици

14/08/2024 14:55 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Отпускат близо 1 милион лева за домашни фотоволтаици. 56 домакинства от Благоевград и населените места имат възможност да се възползват от обществената поръчка. Обявен е конкурс за изпълнител, който ще достави, монтира и ще поддържа в рамките на гаранционен срок слънчевите системи.

Предвиденият ресурс е  961 640 лева, но без ДДС. Парите са по проект за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Благоевград. Ще се изграждат 8 броя фотоволтаици с мощност 2,25 kW, 34 с 3,15 kW и 14 за 4 kW.

Системите, правещи ток от слънцето, ще са само за собствени нужди. Избраната фирма ще трябва да изготви проектите за доставка и монтаж на покривна конструкция. След това и да се заеме с фактическото осъществяване. Ще се провежда и инструктаж на крайния получател на място. Фирмата ще извършва гаранционно обслужване и годишни технически прегледи.

Припомняме, че Благоевград вече събра оферти по другата мегапоръчка за подобряване на качеството на въздуха. Тя е на стойност 21 725 710 лева. Касае замяната с климатици, термопомпи и печки на пелети на печките не твърдо гориво.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook