Благоевградчанки кълнат истерично заради отровени кучета и гълъби

16/02/2023 09:28 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Часове преди свиканата в Общината среща с пострадали от кучешки глутници в Благоевград, се развихри пореден скандал. В социалните мрежи благоевградчанки съобщиха, че вчера е разхвърляна отрова в градинката пред Съдебната палата, където са открили мъртви гълъби и кучета.

Част от тях отправиа люти клетви по адрес на извършителите. Други пък набедиха актьора Иван Тодоров, който преди две денонощия бе ухапан в този район. Оказа се, че след него е наръфан и друг благоевградчанин - Радослав Стойнев, около съда и закусвалнята. Той самият информира и за още трима пострадали в продължение на няколко дни.

Днес е дебатът за бедомните животни, превзели Благоевград. Срещите обаче са две. Първата е с пострадалите от глутниците в центъра и кварталите. Организира я именно Иван тодоров, когото така наречените защитнички кълнат в мрежата. Започва в 17.00 часа в зала 101 на Общината.

Основният въпрос е какво може да се направи, какви действия да се предприемат, че да доведат до реални промени в дългосрочен план. На втората среща, която предстои да се насрочи, е за защитничките на кживотните, както ги наричат "кучкарките".

"На тези срещи се очаква всички да коментираме цивилизовано проблема и да потърсим отговор на въпроса, къде какво не работи и защо и какви стъпки е необходимо да бъдат направени за да се случат нещата? Умишлено решихме да разделим двете срещи за да избегнем конфронтация между групи", коментира Иван Тодоров.

"Който има възможност да заповяда. Надяваме се заедно да стигнем до едно добро решение за хората и кучетата", подчерта Тдоров и предварително благодари за реакцията на благоевградчани.

"Голям шум се вдигна около моето ухапване, но за съжаление част от аудиторията не успя да разтълкува правилно мотивацията ми, защо дадох такава гласност на проблема. Отново казвам, че единственото ми желание е да бъде решен проблем, който с години е бил замитан под килима, а именно "Да няма бездомни кучета по улиците" - това е което искат всички. Това е което желаят и защитници, жертви и Общината"публикав актьорът Тодоров.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook