Благоевградска юристка с пореден успех в Италия

02/05/2024 16:21 0 Коментирай

Благоевградска юристка получи поредно признание в Италия. Представиха творчеството на Живка Юрукова в колективна изложба. Открита е за публика в град Беваня до 5 май.

Критикът Матеа Мичело и художничката от Италия Джулияна Балдони са организатори на Международната изложба за съвременно изкуство. Живка Юрукова показа картината си "Бисквитка". Темата на изложбата е бисквитата, която навлиза в света на съвременното изкуство, а не само като сладкиш.

Със свои творби участва също и професор Кирил Божков - преподавател в Националната художествена академия.

Припомняме, че бившата юристка в Областна администрация и в културния отдел на Община Благоевград, вече проби в Италия с няколко свои книги за деца. Втората й - "Медальонът с лунния камък", бе издадена там през октомври миналата година. За Юрукова това бе четвърто детско произведение. Първите три също бяха издадени в Италия. Преди повече от две години Живка издаде в България на роден език "Душата на вятъра".

Юрукова има участие и в международни художествени експозиции. Живка Юрукова коментира пред Еновина, че обича да твори за деца. "За тях трябва да се пише с любов и топлина", изтъкна талантливата правистка.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook