Благоевградски депутат получи мандат за правителство

01/07/2024 09:27 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Президентът Румен Радев връчи първия мандат на ГЕРБ. Даде папката на номинирания за премиер Росен Желязков, който традиционно влиза в Народното събрание с гласовете на избирателите в Благоевградски район. Ако правителството му се утвърди, в парламента влиза Илиан Георгиев - директор на НОИ в Благоевград. Както Еновина вече информира, очаква се ошбластният център да има свой народен представител.

19 ще са министрите в евентуалния нов кабинет, а вицепремиерът, ще е един. Борисов е посочил Томислав Дончев, който ще е и министър на иновациите и растежа.

Людмила Петкова ще е финансов министър, Даниел Митов външен, Калин Стоянов - на МВР. Любен Дилов-син ще е на културата, Делян Добрев - на енергетиката, Евтим Милошев - на туризма, на младежта и спорта - Красен Кралев, на здравеопазването - Костадин Ангелов. Георги Гвоздейков остава министър на транспорта и съобщенията, Теменужка Петкова на околната среда, а Деница Сачева - социален, Владимир Темелков остава на електронното управление, Николай Нанков - на регионалното министерство.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook