Благоевградски протестъри: Държавата е престъпник

16/02/2020 13:56 0 Коментирай

Десетки благоевградчани се вкючиха в автошествие "Търпението свърши".

Днешният протест е само началото. Следващият е на 18 февруари. Шествието е насрочено за 18.30 часа на паркинга при железопътната гара в Благоевград.

"Когато престъпниците са се превърнали във власт, а държавата в престъпник, правото да бъде съдия принадлежи на всеки български гражданин", категорични са организаторите.

Сред основните искания са намаляне на ДДС, промени в правосъдната система, контрол на кредитните институции, промени в здравната и социалната система. Трябва да започнат реални присъди срещу представители на мафиотски структури.

Към недоволните днес се присъединиха и майки от "Системата ни убива".

Протестърите в Благоевград приканиха съгражданите си да излязат масово срещу простащината и нищета в политиката, срещу монополисти, подкрепяни от техни протежета във властта.

"Стига лобистки закони и продажни политици, искаме промяна на системата и народен съд за всички виновници за днешното състояние на България. Ние имаме достойнство. От всеки честен българин зависи дали ще дреме и ругае вкъщи пред телевизора, или ще извика истината", апелират недоволните в Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook