Благоевградски ресторантьори искат намаляване на наеми и данъци

31/05/2020 16:50 2 Коментирай

Благоевградски хотелиери и ресторантьори поставиха ултиматум за антикризисни мерки.

От сдружението настояват да се намалят данъците им до 60 процента, а също и наемите за обекти, отдадени под ареднда от Общината.

"Ние искаме намаляване и преизчисляване за месеците, в които не сме работили. Голяма част от колегите, все още не са отворили, а ще има такива и които няма да отворят“, коментираха от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Благоевград.

Посочват, че в други общини в Югозапада вече са направили това. 

В същото време благоевградчани недоволстват от високите цени в заведенията. В централните барчета кафето стига до 3 лева. Има драстичен скок и при предлаганите храни в заведенията.

Българите сме сред най-пострадалите финансово нации в ЕС от COVID-пандемията, според проучване на Европейския парламент, сочи справка на ЕП.

Загуби на доходи, безработица и невъзможност за покриване на дългове са основните проблеми на хората по време и след пандемията.

Цели отрасли вече са пред фалит. Предвижда се криза поне още година в различните сектори на частния бизнес.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Сервитьор -
    Да така е.Като че ли само те имат бизнес а то пък един бизнес.Има бизнеси на които наистина трябва да се помогне но на тия наглеци никога
  2. О -
    А като сервират кафе за 3лв не реват!Каква е ползата от тях за общрството- никаква! Като не им ойдисва да не отварят и да си седят вкъщи

Социално

новини благоевград facebook