Благоевградски свещеници сложиха маски

07/04/2020 18:13 0 Коментирай

Благоевградските отец Дончо Шавулев и отец Петър Стефанов се включиха в заседание на Кризисния щаб. Те бяха поканени да докладват за подготовка преди службите за Лазаровден, Цветница и Великден.

Както разпореди Светият синод, църквите в Благоевградско ще бъдат отворени, но при специални мерки за безопасност на миряните и при пълна дезинфекция в храмовете и пред тях.

Пред общинарите в Благоевград и останалите членове на щаба, свещениците заявиха, че службите ще са извън църквите. Пред тях ще се раздават и върбовите клончета.

Отците Дончо и петър призоваха благоевградчани също да бъдат предпазливи и разумни, при възможност, да си останат у дома и да празнуват със сърце и душа Възкресението.

Междувременно стана ясно, че в Благоевград още утре ще заработи открития кооперативен пазар. Отварят и сергиите в закрития пазар.

Управителят Юрий Воев е задължен да предприеме всички необходими действия с оглед предотвратяване струпването на много хора на едно място, като бъде създаван и специален ред за пазаруване. Благоевградчинте над 60 години, ще пазаруват само от 7.30 до 9.30 часа.

Задължават се продавачите да осигурят предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им, да използват ръкавици и маски. Трябва да предоставят на купувачите ръкавици, строго да се спазва лична хигиена и дезинфекция. Всички купувачи и клиенти трябва да бъдат с маски.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook