Благоевградският губернатор с изненадващо писмо до премиера

03/08/2022 13:03 0 Коментирай

Областният управител на Благоевград Валери Сарандев изпрати писмо до Министерски съвет и служебния премиер Гълъб Донев.

Губернаторът в Пиринско изненадващо заяви, че напуска поста. Сарандев ясно аргументира позицията си и подробно изказа мотивите си.

„Смятам, че моят мандат като политически представител на БСП в управлението на област Благоевград изтече в момента на издаването на указа на президента Румен Радев за назначаване на служебно правителство. Аз не съм оторизиран от ръководството на партията си да я представлявам в едно ново управление със служебно правителство и затова още вчера, на 2 август  депозирах искане до новия Министерски съвет да бъда освободен от тази длъжност", заяви Валери Сарандев.

С това убеждение областният управител избра сам да депозира искането си за освобождаване от длъжност. Преди да стори това, в Благоевград се заговори за тайни кадрови игри. Спряга се името на петричанина Димитър Капитанов като претендент за губернатор. Той се ползва от протекциите на Кирил Добрев, основен опонент на Корнелия Нинова, който преди дни бе възстановен от съдана лидерски пост в БСП, от който тя го изхвърли.

Друг евентуален кандидат е Николай Шушков, който оглави област Благоевград при предишното служебно правителство. Изнедващо се сочи и Владимир Димитров. Той е бивш губернатор на Благоевград през годините, преди това полицейски шеф, а преди месеци напусна Басейнова дирекция-Благоевград.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook