Благоевградско сдружение поощрява талантливи, знаещи и амбициозни деца

25/03/2024 19:04 0 Коментирай

Бившият заместник-кмет на Благоевград Христина Спасова учреди навръх Благовещение Софийно сдружение "Съзнание". Събра приятели, педагози, представители на медиите, творци, общественици и даде старт на неправителствената организация с молитва за мир, която отслужи благоевградският свещеник Андон Шавулев.

Ум, мъдрост, талант, знание, амбиция, се крият в името на сдружението. Христина Спасова заяви с вълнение, че Благоевград е лична кауза за нея. "За съжаление в момента има дефицит за културно и творческо развитие, но е оптимист, че "Всичко хубаво започва от Благоевград".

Основните дейности на сдружението ще са свързани с децата. Ще се издирват и поощряват талантливи, млади благоевградчани с насоченост към музиката, изобразителното изкуство, наука, обединени под мотото "Творци на духа".

Предстоида се определят критериите за оценяване на творческите постижения в Благоевград. Ще има бюлетин на "Съзнание", в който ще се публикуват всички инициативи. Страница във Фейсбук ще отразява дейностите и предстоящи събития.

"Искам още сега да подчертая, че сдружението не е с политическа насоченост. Обединява ни едиствено "Политиката Благоевград", каза Христина Спасова.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook