Благоевградско сдружение призова за ненасилие

18/04/2024 18:17 0 Коментирай
Христина Спасова и Злата Ризова Христина Спасова и Злата Ризова

Новоучреденото в Благоевград Софийно сдружение "Съзнание" започна активна дейност с първа по рода си декларация за ненасилие. Целта е подобравяне на обществената среда от съзнателно използване спрямо другиго сила по начин, който унижава човешкото достойнство и предизвикват стрес, безпомощност или страх.

Учредителят на "Съзнание" Христина Спасова, която е бивш заместник- кмет по културата в областния център, призова институциите да се обединят в името на доброто. "Няма път към мира - мирът е пътят", изтъкна тя, взаимствайки слогана от Махатма Ганди.

Спасова връчи декларация, адресирана към всички институции, с призив за човечност, добруване и толерантност, чрез встъпилата в длъжност днес обществена посредничка в Благоевград Злата Ризова.

"Правим експеримент. В рамките на 40 дни - библейска символика, ще проучим поведението в Общински, Областни и други администрации за евентуално допуснато вербално насилие на работното място. Призоваваме да се избягва то във всякакви форми. След това ще направим анализ. Вярваме в доброто. Отричаме всякакви безмислени битки и ще продължим в тази насока, изтъкна Христина Спасова.

Омбудсманът прие декларацията. "Давам си сметка за отговорността. Аз също ще апелирам към институциите за недопускане на вербалното насилие на работното място. Още повече, че сме на прага на избори", каза Злата Ризова.

"Необходимо е заедно да работим за повече толерантност и човещина" добави председателят на "Съзнание". Нека се опитат да контролират общуването си на работното място, избягвайки всякаква форма на насилие, както с гражданите, така и между тях", надява се Спасова. Сдружението планира Великденска акция по време на Светлата седмица. Избран е вече творчески съвет. Към момента последователките на Христина Спасова са над 300 души.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook