Благотворител е кандидат-кмет на Благоевград

24/04/2021 12:08 1 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Инициатор на благотворителни кампании в Благоевград обяви кандидатурата си за кмет на предстоящите извънредни избори. 

"Свободомислещ човек, отстояващ не само своите права, но и на тези, които са забравени от законно избраните представителите на държавата", така Стефан Делиов се самоопредели в личния си блог. Аз и неуморният екип зад гърба ми, взехме нелекото решение да премерим сили с останалите кандидати на предстоящите избори за кмет на Благоевград, обяви Делиов.

"Преживели всичко това от първа ръка, ние знаем какво трябва да променим в града си за да бъде той отново прекрасно място за живот, където майките и бащите ни спокойно да изживеят старините си, а децата ни безгрижно да растат и ще работим с всички сили за да го постигнем. Някои от вас лично ме познават, знаят що за човек съм и какви са моите виждания и принципи, други вероятно са срещнали по нещичко за мен, покрай разнородните благотворителни кампании, които с години организирах и провеждах с помощта на мои приятели с големи сърца и с подкрепата на част от бизнеса и граждани на Благоевград", публикува Стефан Делиов.

"Обидно е цял живот да си градил и да си живял достойно и точно, когато вече нямаш тези сили и се нуждаеш от подкрепа, всички да забравят за теб!
Затова бе и нашата кампания - да подадем ръка на тези, благодарение на които днес сме това, което сме! Да, обаче тези хора нямат нужда от нашите подаяния, защото “торбичка” с храна е именно това за тях - подаяния, акт на унижение! Цял живот си разчитал единствено на себе си и сега се появява някой на вратата ти да ти подаде късче хляб и да ти покаже, че все пак не си съвсем забравен. Въпреки това, поставени в безизходица, тези хора приемаха и малкото, което успявахме да съберем и ние с молене и просене. В очите им се четеше едновременно благодарност и обида, загатнато щастие и пареща тъга. Тези хора са нашите родоначалници, строителите на България! Хора, които са градили и съхранили Държава, в която днес НИЕ да живеем. Хора, постигнали всичко с много труд и имащи единствено и само гордостта си! Това са хората, благодарение на които нас днес ни има!
Когато един човек цял живот изкарва прехраната си с труд и честност, когато цял живот се бори с неволите без да наведе глава и за миг, то тогава този човек има най-ценното притежание на света, а именно - достойнство", коментира Стефан Делиов.

"Ако всички управляващи дори за миг се замислят как да подобрят жизнезния стандарт, ако впрегнат усилията си да работят заедно и да вдигнат на крака прекрасния ни град, полека всичко ще си дойде на мястото и тогава всички тези хора ще се усмихват и ще знаят, че ние не сме забравили за тях! А какво по-ценно има от една усмивка и искрата надежда в очите на хората! Вместо това обаче всеки вдига безпомощно рамене, всички са разединени и заети да търсят вината у другиго", смята кандидат-кметът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Божков -
    Е са да видите кмет!

Социално

новини благоевград facebook