Благотворителни мачове за отец Николай

10/06/2020 15:03 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Футболисти от 16 отбора играят благотворително за спасяване живота на обичан в региона свещеник. Таксата за участие в турнира е 100 лева. Състезание бе инициирано от ръководството на ФК "Огражден"-Първомай, откъдето е отец Николай Тренчев.

До момента от входни такси са събрани 1520 лева, има и фенове които са дали 200 евро. На стадиона са поставени кутии за парични дарения.

Както подробно информирахме, отец Николай се нуждае от 20 000 евро за лечение от туморно заболяване.

Той служи в църквите в петричките села Беласица, Самуилово, Долна Рибница, Чуричене, както и в храм "Света Петка" в Петрич.

Πeтpичaни ca ĸaтeгopични, чe oт cъpцe щe пoмoгнaт нa oтeц Hиĸoлaй. Te ĸaзвaт, чe cвeщeниĸът e блaг и чecтeн чoвeĸ, и мy пoжeлaвaт пo-cĸopo дa oздpaвee. Kaмпaниятa e oщe в нaчaлeн cтaдий и вce oщe нe ca пocтaвeни дapитeлcĸи ĸyтии в Πeтpич и ceлaтa.

Кампания за набиране на средства за лечение на свещеник тече от няколко дни в община Петрич. Отец Николай Тренчев от село Първомай е на 49 години. От 10 години сам отглежда двете си деца, след смъртта на своята съпруга.

Отец Николай е диагностициран с Ретроперитонеален тумор с обхващане на аортата и вена порте. За да се излекува успешно са му нужни 20 000 евро, които са непосилни за неговото семейство.

Може да се помогне с превод по банкова сметка: BG15STSA93001525246250
BIC: STSABGSF
Банка: ДСК
Титуляр: Николай Кирилов Тренчев

Във фейсбук има и група, в която всеки може да продаде благотворително своя вещ.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook