Близо 3 милиона лева за подмяна на етернитов водопровод

20/06/2024 17:24 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

МРРБ отпусна 2 980 495 лева за изграждане на водопрод. Кметът Николай Георгиев подписа договор за финансовата подкрепа от държавата.

За 360 каледарни дни ще се изгради водопроводната мрежа в Кресна. Десетилетия чаканият от гражданството проект предвижда подмяната на голяма част от вътрешната водопроводна мрежа в града, която е изпълнена със стари, етернитови тръби, отдавна неотговарящи на съвременните норми за качеството на питейните води.

Включени са и всички разходи за пълното възстановяване на асфалтовата и тротоарната настилка на местата, където ще се извършват ремонти. "Съществуващата водопроводна мрежа на града е силно амортизирана и често аварира, което води до повишени загуби на питейна вода, високи експлоатационни разходи по поддръжката и най-важното, създава чести неудобства за гражданите на общинския център", коментира градоначалникът Георгиев.

Той припомни, че се решава и един от най-наболелите и тежки въпроси, свързани с продължителността на живота и здравето на местните хора, защото замяната на старите, етернитови тръби ще изключи в бъдеще риска от възникването на тежки заболявания, причинени от техните физико-химични свойства.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook