Блокират пътища заради затворен повече от година мост

09/01/2023 09:25 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Излизат на втори протест заради затворения повече от година мост, свързващ шест села с Благоевград и Промишлената зона. Недоволните жители, харчещи скъпо гориво за десетина-петнайсет километра повече на ден по обиколния маршрут, се организираха за 15 януари.

В неделния ден се събират на кръговото кръстовище при село Зелен дол. Началото е от 15.00 часа. Заканват се да блокират пътя.

Недоумяват защо, след като има пари от държавата и избран строител, нищо не се прави. Реално обаче забавянето на строителните дейности е заради газовата тръба, която захранва Благоевград, а също социални заведения и училища.

Припомняме, мостът пропадна през декември 2021 година, когато река Струма прели заради валежите и изпускането на язоври. Месеци по-късно отпуснаха над 7 милиона лева за изграждане на но мост, тъй като специалисти констатираха, че ремонтът не е решение. Последваха конкурси за изпълнител и надзорник. Състояха се срещи между местната власт и държавната, в лицето на бившия губернатор Николай Шушков, който вече е заместник-министър в МРРБ. Шушков не скри упреците си заради забавеното строителство, но не каза каква е причината. Обеща това да се изясни на среща този месец. Ден след изказването му, кметът Илко Стоянов обяви, че си прави пиар.

В социалната мрежа свой коментар публикува предшественикът на Стоянов - Румен Томов. Той пък пита защо управата на Благоевград не се е обърнала за съдействие към военните, за да се изгради понтонен мост, за да се спесят неволите на благоевградчани. Пита още и защо не се укрепва свлачището на пътя за "Бачиново", за което са подсигурени 5 милиона лева.

 

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook