БНР протестира

17/05/2023 08:29 0 Коментирай

Работещите в Българското национално радио протестират за по-достойно заплащане. Излизат в 9.30 часа. Протестът е организиран от КНСБ, съвместно със структурите на Конфедерация на труда "Подкрепа" и Съюза на българските журналисти в радиото. Основното искане е към народните представители - за спешно увеличение на средствата от бюджета за 2023 година за БНР, което ще направи възможно повишение на заплатите с 25%, за да бъде покрита натрупаната от 2021 година насам инфлация.

Предвидено е шествие в столицата. За 10 часа е насрочен протестен митинг – импровизирано протестно студио. Председателят на Съюза на българските журналисти в програма "Хоризонт" Адриана Киселинчева коментира, че протестът е насочен изключително в този момент към депутатите. 

"Искаме те да ни чуят, че бюджетът на Българското национално радио не е актуализирана от години. Също така изостанаха и много заплатите. Просто в гилдията може би се нареждаме на последно място. Това, което ние искаме от депутатите, е индексация на заплатите ни - 25 процента. А моментът е точен - в очакване на бюджета на държавата", предаде БНР.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook