Бобата нападна с резачка горски стражари

25/06/2020 14:18 4 Коментирай

Рецидивист в горите нападна двама горски служители. Борис Иванов-Бобата е заловен за нелегална сеч. В местността "Мразеница" горските го спипали с резачка и натоварен с дървен материал джип.

Инцидентът станал край Разлог, съобщиха от ЮЗДП-Благоевград. По време на редовен обход стражарите Христо Колчев и Георги Терзиев забелязали джип с отворена задна врата на багажника, натоварен до половина с дървесина.

Зад джипа, с регистрационен номер Е 4647 КМ, се оказали двама, идин от които бил с маска, а до него повалено дърво.

Другият нарушител, разпознат като Александър Найденов, товарел нарязаните дървета.

При приближаването на горските стражари Найденов затворил задната врата на багажника и си поставил на главата маска тип „качулка“, докато през това време маскираният му събрат продължава да реже дървото.

След като приближили на около 4-5 метра, единият от бракониерите вдигнал работещия моторен трион и замахвайки с него, се насочил към стражарите.

Поради страх за живота и здравето си горските служители избягали. Поглеждайки назад, един от горските видял застрашително движещата се верига на резачката на 30-40 сантиметра от главата си.

Според информацията се счита, че нападателят е системният нарушител Борис Иванов с прякор „Бобата” с 21 акта за незаконни дейности от 2014 година досега.

Преди повече от седмица - на 16 юни, директорът на „ДГС Разлог” Иван Гърков с писмо уведомил полицейското управление в Разлог за друг подобен инцидент в същия охранителен участък „Мразеница”, със същия джип и секачите Борис Иванов и Александър Найденов.

В конкретния ден маскираните са препречили пътя на служебния автомобил, като умишлено са повалили дърво пред него.

И двамата бракониери – „Бобата” и Александър Найденов, са стари познайници на органите на реда в Разлог. Към тях могат да се прибавят и още 23 системни нарушители с десетки актове за незаконни дейности в горите, които въпреки непрекъснатите проверки на горските служители остават ненаказани и продължават да бракониерстват.

Напиши коментар

Коментари

  1. Дафин -
    Тава копеле недоносено е рак за Разлог,бобата заслужава куршум и безименен гроб!!! Само жега за тия измекяри!!! Псевдо мутри без лев в джоба цл живот един ден трудов стаж нямат мизерниците скапани!
  2. Йййййййй -
    Напълниха се тия горски продажници с пари. Къщи - палати дигнаха и пак жертви излизат.
  3. Ццццццц -
    А защо не пишете как началника нусторов и колчев бракониерстват с дивите живвотни
  4. Ццццццц -
    А защо не пишете как началника нусторов и колчев бракониерстват с дивите живвотни

Социално

новини благоевград facebook