Бой на градска улица завърши с присъда

30/03/2021 15:03 0 Коментирай

Лишиха от свобода за 3 години шофьор, пребил друг на пътя. Пострадалият получил черепно-мозъчна травма. Кирил И. обаче няма да лежи в затвора, тъй като присъдата е условна, със срок на изпитание 5 години.

Магистратите в Кюстендил признаха Кирил за виновен по дело за причинена тежка телесна повреда на друг водач - Ф. Р.

Кюстендилецът управлявал втомобила си по булевард „Македония“ в града. На кръстовището с ул. „Георги Бенковски“, възникнал конфликт за неспазено предимство. Подсъдимият променил посоката на движението, настигнал другата кола, засякъл я и принудил шофьора й да спре.

Двамата мъже излезли от автомобилите. Кирил И. светкавично насесъл удар с юмрук в лицето. Пострадалият паднал по гръб, а нападателят бързо напуснал местопроизшествието. Бил задържан от полицейски служители в района на Дупница.

Изготвената съдебномедицинска експертиза е установила, че вследствие на нанесените му удари и последвало падане върху пътната настилка Ф.Р. получил контузии в областта на лицето и главата и черепно-мозъчни увреждания. Травмите довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота на пострадалия.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook