Бой на мач между "Септември"- Симитли и "Марек" в Джерман

20/09/2021 16:52 0 Коментирай

С бой е завършил мач между отборите на "Септември"-Симитли и "Марек" от Дупница. Мелето се разиграло на стадиона в село Джерман. След резултат 3 на 2 за юношите на "Марек", един от футболистите на гостите ударил съперник и бил изгонен в последните минути.

Това разпалило недоволството на симитлийските фенове и на домакините. Кадри от боя бяха разпространени в публичното пространство.

"Недопустимо и неспортсменско поведение показаха зрителите, играчите и треньорите на „Марек“ спрямо юношите старша възраст на „Септември“, коментираха днес от отбора.

Съдията на мача се опитал да покаже червен картон на юношата на „Септември“, но не успял, тъй като в този момент публиката на домакините нахлула на терена и започнала да се саморазправя с футболистите от Симитли. Обект на агресията станал и треньорът на септемврийци Велко Георгиев, който се опитал да потуши възникналия скандал, но вместо това бил нападнат от треньора на „Марек“ и още няколко души.

Велко Георгиев разказва, че на терена е била проявена нечувана жестокост, която за щастие се е разминала без фатални инциденти, тъй като едно от момчетата, приятел на футболист от Симитли, е бил изритан в главата.

Самият треньор се е опитал да помогне на момчето, но не е успял да стигне до него, защото е бил нападан и гонен от треньора на „Марек“ и негови приятели. За щастие други хора са успели да спасят пострадалия, който няма тежки наранявания, въпреки ударите, които е поел.

„Отнякъде се появи и човек на възраст, който с чадър, много агресивно, започна да налага нас и футболистите ни. Агресията, която беше проявена спрямо нас и нахлуването на публиката беше недопустимо и това, което аз все още не мога да проумея е как може хора на години да малтретират деца, защото нашите футболисти са на възраст между 16 – 18 години“, коментира Велко Георгиев.

От видеото в социалните мрежи се вижда, че на стадиона в село Джерман няма никакви заграждения, които да отделят публиката от играчи и треньори. Това от своя страна създава предпоставки за подобен вид грозни инциденти, категоричен е треньорът на юношите старша възраст на „Септември“.


 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook