Бойко Борисов на крак при дядо Евлогий

02/06/2020 17:24 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Игуменът на Рилския манастир Евлогий издейства 600 000 лева от държавата. Светата обител вече получи над 22 000 лева по антикризисната схема 60/40.

Дядо Евлогий посрещна днес премиера Бойко Борисов в манастира. Борисов пое ангажимент още утре в рамките на заседанието на Министерския съвет да бъдат отпуснати допълнително средства, извън предвидената от държавата издръжка за настоящата година на Българската православна църква в размер на общо 26 000 000 лева, от които вече са преведени 12 000 000 лева.

С предвидените 600 хиляди лева ще продължи реставрацията и реконструкцията на Рилския манастир. Борисов пое ангажимент правителството да окаже финансова подкрепа и за изграждането на пречиствателна станция за отпадни води на манастира. Премиерът напомни, че наскоро бе ремонтиран и пътя до Рилския манастир.

“Преди две-три години беше целият в дупки, но го оправихме и сега е фантастичен", заяви Борисов. Бойко Борисов съобщи също, че правителството ще окаже подкрепа на още няколко манастира. По-рано днес игуменът дядо Евлогий обяви, пред БНР, че са изправени пред невиждана финансова криза, тъй като не са получили субсидията от държавата в размер на 597 хиляди лева. Игуменът даже планирал вече да дарителска сметка, в която да се набират пари за покриване на разходите манастира, който е част от списъка на ЮНЕСКО.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook