Бойко Борисов прогнозира възход за "Възраждане"

31/08/2022 15:28 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира кои ще са победителите на 2 октомври.

"Не мисля, че ПП ще са втора политическа сила, "Възраждане" ще ги победят", заяви той пред младежите в партията.

"Много е важно президентът Радев дали ще проведе честни избори и дали пак няма да пропусне тези на Демократична България отново да са контролиращи на кодовете. Доколкото ги чух колегите от ДБ как пискат, сега мисля, че може и да са честни. Това заяви пред М ГЕРБ Бойко Борисов, който представи част от новите младежи в партията", изтъкна Борисов.

Според него "Възраждане" имат голям възход, но е убеден, че ГЕРБ ще са първи.

"Ние сме свикнали сами да управляваме с подкрепа. Народът ще определи кой с кого ще бъде. А първата партия е избрана да води, не да крепи, затова ние към нашите избиратели казваме, че ще вложим всички усилия да се направи стабилно правителство.“ Но не мога да кажа с кого ще се коалираме, има различни формули. От досегашните, които имат шанс да влезнат сме се коалирали само с ДБ. Но ще видим – ИТН може би ще влезнат, Стефан Янев. Може да влезнат патриотите и тогава с тези, с които сме работили, може да говорим. Но нека народът се произнесе", посочи Бойко Борисов.

"Не е редно да приемаме тезата, че ще се хвърлят ей така 70 милиона лева за избори и после пак ще има. Трябва да се работи в посока благосъстояние на държавата, защото после когато дойде новото служебно правителство, то няма да има никакви средства да изкара страната ни от кризите. Пример е и това, че Планът за възстановяване още го няма действащ у нас. А без политическа стабилно няма как да се променят законите, които трябваше да внесат предишните управляващи, за да може да бъдем компенсирани. Планът трябва да подпомогне бизнеса да стане по-иновативен. Политиката не е война, да убиеш съсипеш другия. Тя е борба на идеи, които народът да припознае. Най-големият проблем на ГЕРБ през последните 12 години беше, че нямахме опозиция – едно мъничко БСП и ДБ. И 12 години след като дойдоха новите управляващи – ами те са като невидели – нито експертиза, нито възможности, започнаха да крадат и проблемите не спират. Опозицията е важна, гарант срещу корупцията. Никой не може да се договори с опозицията", категоричен е Борисов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook