Бопаджия наказа прокуратурата с 20 000 лева

20/07/2023 17:06 0 Коментирай

Уволнен от "Борба с организираната престъпност" служител след скандал с проститутки и прикриване на известен сводник, осъди прокуратурата. Спечели 20 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди и нанесени му морални щети.

Решението в полза на Петър Кънев от Благоевград е постановено от Окръжен съд. Първоначално исковите му претенции бяха в размер на 150 000 лева, но магистратите уважиха 20 000 лева.

Преди седем години Кънев бе арестуван заедно с полицая Стефан Филипов и сводника Мартин Филипов, известен с прякора Дебелия, при акция срещу проституцията в града. На Кънев бе повдигнато обвинение, че в качеството си на разузнавач IV степен в сектор БОП, е прикривал престъпните му своднически дейности. Даже помогнал с лъжливи показаня на една от приститутките в благоевградски хотел. Години по-късно получи една година лишаване от свобода, но условно. Престоя в килията повече от месец. Пред съда Петър Кънев изтъкна, че след уволнението му от системата на МВР не е имал възможност да започне нова работа. Разчитал само на доходите на съпругата си. Прокуратурата има възможност да атакува присъдата в 14-дневен срок, информираха от съда.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook