Борисов атакува Кольо Илиев за боклуците на АМ "Струма"

05/02/2020 12:16 1 Коментирай

Изпратиха главния секретар на МВР да реши проблема с тоновете отпадъци, струпани на АМ "Струма".

Разпореждането е на премиера Бойко Борисов, който командирова сили на МВР в дупнишката фирма "Феникс", управлявана от Кольо Илиев.

Той обаче не бе открит. Главният секретар Ивайло Иванов е категоричен, че ще бъде поставен и денонощен полицейски пост край депото.

Илиев има многократни предписания, издадени наказателни постановления, които обалва. Използва различни юридически хватки, за да протака и избегне прилагането на мерките досега. Обектът ще бъде затворен, а дейността по приемане на отпадъци прекратена. Ще бъде осигурена постоянна полицейска охрана, за да не се допуска предприятието да работи.

Вчера Кольо Илиев бе търсен в офисите на дружеството, но също не го откриха. Фирмата продължава да складира боклуци с неизяснен произход.

Преди дни от Апелативна прокуратура-София информираха официално, че делото срещу "Феникс" и собственика Кольо Илиев е взето под техен надзор.

На 24 януари състав на Районен съд-Дупница наказа Илиев с глоба в размер на 5000 лева. Делото бе образувано по жалби на дупнишкия кмет Методи Чимев, който издал заповед за преместване на отпадъците от автомагистралата, месеци преди те да се запалят.

Според съдебния състав, нарушението се отнася до забраната за съхранение на отпадъци на неразрешени за това места. Собственикът на фирмата Кольо Илиев може да обжалва пред Административен съд-Кюстендил.

До момента босът на боклуците е на свобода под парична гаранция в размер на 5000 лева.

Напиши коментар

Коментари

  1. Лъжи -
    Нали заедно работят - 5000 лева глоба 5 милиона ремонт от данъкоплатеца и ще откраднат повечето пак далавера , а Това че е монополист за изкупуването не се споменава

Социално

новини благоевград facebook