Борисов и Ангелов инспектират ваксинацията в Петричко

22/02/2021 12:19 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

"Зелените коридори" ще ги има до идването на 18 500 000 безплатни ваксини", обяви в петричкото село Самуилово премиерът бойко борисов.

То й в района с евродепутата Андрей Новаков, със здравния министър Костадин Ангелов и Венцислав Мутафчийски. Коментар от срещата на Борисов с хората веднага бе разпространен от него във фейсбук.

"Никъде в света не избират, най-добрите ваксини са приети от ЕК и одобрени от Европейската агенция по лекарствата.", каза премирът при посещение в разкрит мобилен ваксинационен пункт в Самуилово. Медиците са пристигнали тази сутрин с линейка. Разполагат със 150 дози.

„Това е все едно да дадем на българина да избира в момента или да си говорим коя кола е по-хубава или по-лоша. Всеки има някакъв избор. Тези са утвърдени и еднакво добри. Организацията, която създадохме с линейки до труднодостъпните места, затова 150 дози тук, лекари от София, медицински сестри. Ако не достигнат, за радост има много желаещи, ще вземат пак. 88 000 дози сме разпръснали днес из страната, за да може, който иска, да получи от препаратите срещу Ковид-19“, заяви Бойко Борисов.

След Самуилово той посети Петрич. "Заведенията ще отворят, когато го позволи епидемичната обстановка", заяви Борисов пред репортерите.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook