Борисов извънредно за хартиената бюлетина

18/11/2022 09:42 0 Коментирай
Снимка бтв Снимка: бтв

Бойко Борисов свика извънредно депутатите от ГЕРБ заради промените в Изборния кодекс.

В национален ефир Борисов заяви, няма никакво намерение да се откаже от най-скандалните промени в Изборния кодекс, наложени от неговите депутати с помощта на ДПС и БСП, засягащи машинното гласуване. 

"Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем. Няма да се откажем и от машинното гласуване", обяви той. Това на практика означава да остане абсурдната система, която искат депутатите му - с хартиени бюлетини и с "бюлетини от машинно гласуване". Борисов предложи "да въведем същите машини като в Щатите, Велкобритания и Австралия, а не на Мадуро". А това е всъщност идеята на ДПС - да се изхвърлят сегашните устройства със сензорен екран и да се купят такива от друг модел, който брои хартиени бюлетини", каза Бойко Борисов.

"Някои се опитват да ни пришиват към хартиената коалиция в НС. Ние победихме за пореден път с техния Изборен кодекс и техните машини за гласуване, и техния вътрешен министър. Пороците на машините, съмненията в тях от страна на всички партии, са ясни", заяви лидерът на ГЕРБ.

Вчера Борисов обяви: "Ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Ние искаме справедливост и честност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм. Общественият съвет към ЦИК не само, че не трябва да бъде закрит, а напротив - удвоете го. Нека спорът да е там, помолете ЦИК да вкара още хора в този обществен съвет, за да има максимална прозрачност, и възможност на хората, които вярват в НПО, а не в ЦИК, да са сигурни".

Борисов нареди и да се остави район "Чужбина", който също бе премахнат в правна комисия на нощно заседание.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook