Борисов обиколи храмове в Югозапада

28/02/2021 14:54 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов запали свещи в манастири, част от които са в Югозапада. Не скри задоволството си пред игумените, че с парите от държавата храмовете с нов облик. Един от тях е Жаблянският манастир ''Свети Йоан Предтеча" до пернишкия град град Земен. Светата обител бе ремонтирана основно неотдавна.

"200 000 отпуснахме за ремонт на Жаблянския манастир ''Свети Йоан Предтеча". Той е в Конявската планина, стига много трудно с автомобил. Затова и в момента участъкът до манастира се чакълира", публикува във Фейсбук Бойко Борисов.

"Изключително красив е Земенският манастир, който е обявен и за паметник на културата. Щастлив съм, че толкова много хора целогодишно посещават светата обител. От 2014 година, досега, сме осигурили над 40 милиона лева за ремонт и ново строителство на храмове на Българската православна църква. След като миналия месец отпуснахме средства за ремонта на Жаблянския манастир ''Свети Йоан Предтеча", миналата седмица осигурихме 3,5 милиона лева за обновяването на църкви - повечето от които са в съседната Кюстендилска област. Важно е в тези времена на изпитание да има къде хората да укрепват вярата си. Затова и ние единствени не затворихме храмовете си по време на пандемията", възторгна се Борисов.

"Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават. Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 % от българите не знаят за тези манастири", коментира премиерът, който след дви влиза в предизборна кампания.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook