Борисов обяви с кого няма да преговаря за втори и трети мандат

09/07/2022 11:37 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пресметна пред съпартийците си, че на предстоящите избори трябва да победят с поне 8 процента разлика, за да не могат да играят с машините. Борисов критикува бездействието на напусналите вчера властта, като подчерта, че една къщичка за птици не са направили за половин година.

"Скъсаха готов кабинет, защото не могат да прехвърлят отговорността така на служебното правителство. Ние в такава политическа ситуация няма защо да си хабим името. Ние трябва, ако сме умни като народ, да разберем, че нашите избиратели не са врагове с избирателите на другите партии. Математически ние бихме могли да съберем 121 депутати. Но ние няма да вземем втория мандат, обяви Борисов. Подчерта също, че няма с кого да се преговаря и за третия.

"Ние имаме решение с БСП да не преговаряме. Христо Иванов каза, че ще си търси други приятели. Той каза, че ще сяда на една маса с ПП и ИТН. А за капак на всичко Петков му заби за меките китки", коментира Борисов, визирайки поста на премиера в оставка, в който той обяви, че битката ще е дълга, но ПП са партия, в която няма меки диалогични китки, припомни Борисов.

Бойко Борисов се обърна към останалите политически лидери с призив малко да се смирят. След което се обърна към премиера в оставка "за последен път" през медиите.

"Внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутата и така служебното правителство няма да може да върне руския газ. Приемаме го и тогава ще се разпусне парламента, за да няма връщане към "Газпром", отправи съвет към Кирил Петков бившият премиер. Изялвлението му бе предавано онлайн в социалната мрежа.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook