Борисов опроверга фалшиви новини за извънредно положение

04/08/2020 18:45 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Фалшивите новини за затягане на мерките и за въвеждане на извънредно положение да бъдат опровергани с факти, поиска премиерът Бойко Борисов.

На този етап извънредно положение не се налага. Това становище обедини премиерът Борисов, здравният министър Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Тримата проведоха среща в Министерския съвет, съобщиха от ресорния пресцентър.

Болниците и медицинските екипи остават в пълна готовност за диагностика и лечение на пациентите с COVID-19. Те разполагат с цялата необходима апаратура, има и достатъчно легла в интензивните отделения, докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Ситуацията в страната е под контрол, има създадена стриктна координация на всички звена в системата, включително и със Спешната помощ.

Борисов заяви, че няма да бъдат налагани сериозни ограничения. "Така че нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора. Болниците могат да издържат", изтъкна Борисов днес.

Разрешава се отваряне на стадионите за публика. Съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им, се посочва в заповед на здравния министър. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка  и при спазване на физическа дистанция от метър и половина между присъстващите. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook