Борисов плаши с избори 2 в 1

09/02/2024 10:00 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заплаши с избори 2 в 1. Тази сутрин предупреди, че може да се отиде към вариант вот за европейски парламент и за Народно събрание.

Причината е недоволството му от начина, по който вървят преговорите за ротацията в правителството. А едва довчера говореше помирително и твърдеше, че предсрочни парламентарни избори трябва да се избягват.

От негово изявление пред медиите в Народното събрание се разбра, че го е разгневило думите на премиера Николай Денков, че иска да бъде външен министър, за да се чува гласът на ПП-ДБ в чужбина. "Не да се чува гласът на България, на правителството, на народа, а вашият глас - на ПП! А сега като сте отишли там - Василев, Радев, Богданов, само министри на ПП, чий глас чуват там? На ПП гласът ли 10 дни в Америка се чува?", разбесня се герберският вожд. После каза, че ще изпълни само последния си ангажимент към съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков - за приемането на промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. "И приключваме!", обяви Борисов.

После уточни, че всъщност държи на вчерашното си изявление - неговият кадър Мария Габриел да стане премиер, а ГЕРБ да излъчи външен министър. И добави, че с всички уговорки се приключва, докато ПП-ДБ си приписват заслуги в чужбина. "Да бъдат сигурни, че ние сме направили така, че нашите партньори в Европа и Америка да знаят кой е свършил цялата работа", увери той.

Накрая дойде и заплахата му - ПП-ДБ да не превръщат в червена линия поста на външния министър. "Щом като имат такава червена линия, разбираме ги. Единственото разумно, което можем да предложим, е избори да са 2 в 1, да не харчим пак 300-400 милиона", обобщи той, цитиран от segabg.com.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook