Борисов похвали кметовете на Банско и Симитли

08/01/2021 14:33 0 Коментирай

Премиерът Бойко Борисов е на рейд в Банско и Симитли, придружен от здравния министър Костадин Ангелов.

Кметът Иван Кадев ги посрещна на улиця, което се реновира по европейски проект, част паркинга към кабинковия лифт.

Кадев му показа и още една по-централна улица, коят е в непосредствена блидзост до обновения площад в града. Борисов похвали гразоначалника и не пропусна да изтъкне, че за последните две години в Банско са инвестирани 20 000 000 лева по различни програми.

"Хората в Банско го заслужават, имат си много добър кмет. Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи. Дори в Банско не сме спрели туризма. Февруари беше затворен Банско, сега януари е отворен. Пампорово, Боровец работят също и хората могат да се любуват на планината, да се разхождат, да ползват спа центрове – всичко това е възможно с помощта на местната власт", заяви Борисов. Той говори и за предстоящата масова ваксинация.

"До напролет, да мине пандемията, ще дойда пак да говорим за по-натам, обърна се Борисов към кмета и му заръча да бъдат правени повече тестове за коронавирус и местната администрация да работи заедно с бизнеса. Днес в града пристигат 2000 антигенни теста, които ще са в помощ на бизнеса и на гостите на курорта", прогнозира Бойко Борисов.

След Банско той бе посрещнат в Симитли.

Борисов се здрависа с кмета на града Апостол Апостолов и разгледа ремонтирания стадион там. Кметът Апостолов каза, че през последните години в района са направени над 60 параклиса, скоро очаква да започне ремонт на моста над река Струма.

"Вече са направени списъци на учителите в града, които ще бъдат ваксинирани", заяви Апостолов. Градоначалникът увери, че хората в Симитли и общината са твърдо зад премиера Борисов и неговите министри. 

Вижте видео от визитата на Борисов в Симитли тук: https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2984658105095573

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook